Δημήτριος Καψάλας: Τι περιμένουν οι Έλληνες και δεν αντιδρούν;

Διάλεξη του δημοσιογράφου Δημητρίου Καψάλα στο βιβλιοπωλείο Αριστοτέλειο, Ερμού 61 – 54623 Θεσσαλονίκη. Η Διάλεξη Διεκπεραιώθηκε στις 15 Δεκεμβριου 2018.

… Όπως επίσης προχθές στο Ευρωκοινοβούλιο, έγινε η παρουσίαση της εκθέσεως για την πορεία των Δυτικών Βαλκανίων, των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για την πρώεργασιακή τους διαδικασία, και υπάρχει μία Ελληνίδα Ευρωβουλευτής που διαμαρτύρεται, σηκώνεται και φεύγει, ελθέτω εν ειρήνη, γιατί μιλούσε συνεχώς για τα Σκόπια αποκαλώντας Μακεδονία, οι άλλοι Ευρωβουλευτές οι Έλληνες τι κάνανε; 23 ήτανε! Γιατί μια μόνο, μία βαλκανική, γιατί οι άλλοι; Έκανε ολόκληρη φασαρία, τι Μακεδονία είναι αυτή για τους Έλληνες; Και δεν το αλλάξανε, και ψηφίστηκε έτσι και από τους Έλληνες.

Πάμε πιο πέρα, στο θέμα της Βορείου Ηπείρου, ξεσηκώνουν από το σοσιαλδημοκρατικό, κόμμα, το Ευρωπαϊκό δηλαδή, την ένωση των κομμάτων, Παλαιουλάκης και η Καϊλή και μαζεύουν υπογραφές για όλα τα δεινά που εφίσταντο οι Έλληνες στην Βόρεια Ήπειρο, οι άλλοι που είναι; Που είναι; Οι κεντρώοι, θα τους πω έτσι τώρα, γιατί η αριστεροί του ΠΑΣΟΚ ήδη έφυγαν στους ΣΥΡΙΖΑ, οι κεντρογενείς του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρθηκαν; Και οι άλλοι που παριστάνουν τον πατριώτη, της Νέας Δημοκρατίας που είναι;

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το έλλειμμα είναι σε μας, κυρίως είναι σε εμάς. Ναι κάνουν τα πάντα οι ξένοι, να μας καθυποτάξουν και το επιτυγχάνουν! Ποια είναι η δική μας η αντίδραση; Δεν θα βρεθεί ένας πολιτικός σαν τον Τάσο Παπαδόπουλο;;;

Έχω κουραστεί από τον Πρόεδρό μας, τον Προκόπη τον Παυλόπουλο και προχθές του έγραψα στην “Βόρεια”… Με έχετε κουράσει να λέτε συνεχώς ότι… – Αν ενωθούν οι Έλληνες τι μπορούν να κάνουν…ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ!!! Μπορείς να μας πεις πώς θα ενωθούμε;;; Αυτό δεν ξέρουμε!!! Το αν θα ενωθούμε είναι άλλη ιστορία, ΑΝ είναι, ΑΝ. Το ΠΩΣ θα ΕΝΩΘΟΥΜΕ;;; Την ευθύνη και του ιδίου και όλου του πολιτικού κόσμου, που χώρισε τους Έλληνες σε 40 κομμάτια την αναγνωρίζουν οι πολιτικοί;;;

Προχθές πήγα για εξετάσεις και με  ρώτησε ο γιατρός αν έχω κάπου αλλεργία, σε ένα φάρμακο που θα μου ‘δινε, του λέω έχω ναι! Πού μου λέει;;; Του λέω στους πολιτικούς!!! Δεν έπιανε όμως το μηχάνημα τους πολιτικούς.

Κλείνοντας… Πριν μερικά λεπτά, είπα το «αν».
Πριν από δύο χρόνια, ένα από τα μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια, ζήτησε από τους φίλους στο διαδίκτυο, να του υποδείξουν την καλύτερη απάντηση που δόθηκε ποτέ, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, σε οποιαδήποτε ερώτηση, ποια είναι η καλύτερη απάντηση, 10 επελέγησαν, η 1η πρώτη απάντηση ήταν Ελλήνων.
Αφορούσε έναν διάλογο του Φιλίππουμε τους Λακεδαίμονες. Οι αντιπρόσωποι του Φίλιππου ήθελαν να πείσουμε τους Σπαρτιάτες, να παραδοθούν για να μη γίνει ο πόλεμος, και τους έλεγαν:
“Σκεφτείτε…

ΑΝ θα νικήσουμε θα γίνεται αιχμάλωτοι!

ΑΝ νικήσουμε θα χάσετε τα σπίτια σας!

ΑΝ θα νικήσουμε θα πάρουμε τις γυναίκες σας δούλες!

ΑΝ θα νικήσουμε…”

Kαι τους εξηγούσαν στους Σπαρτιάτες, αν θα νικήσουν. Και αφού τελειώσανε όλα τα επιχειρήματα των Μακεδόνων, περιμένουν την απάντηση των Σπαρτιατών, ήταν μονολεκτική και ήταν “ΑΝ!!! Τίποτε άλλο…

Αυτό θεωρίθειν η καλύτερη απάντηση που δόθηκε ποτέ στον κόσμο! Έλεγαν οι Μακεδόνες – Τι θα συμβεί αν… Οι Σπαρτιάτες είπαν: ΑΝ!!!

Αυτό ήταν…
Σας ευχαριστώ (Δημήτριος Καψάλας).

Απομαγνητοφώνηση αποσπάσματος: ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κε. Καψάλα, εάν συμβεί και περάσετε μια βόλτα από τα blogs μας, δίκαιο (δεν θα πω καλό) θα ήτανε, να ρίξετε μια ματιά και να ενθυμηθείτε, τον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, προς την κα. Μπενάκη, αναλαμβάνοντας την Προεδρία, το 2005. Απορούν όλοι οι νοήμονες άνθρωποι, πολίτες αυτής της χώρας, είτε οποιασδήποτε ανά τον κόσμο, δεν έχει καμία απολύτως σημασία, τι είδους απαντήσεις περιμένατε εν έτη 2018, να σας δώσει ο κος. Παυλόπουλος! Μετά από μια τόσο κατάπτυστη φρασεολογία και διατυπώσεις απαρτιζόμενες την ορκωμοσία που έδωσε ο Παπούλιας, σε πιο “αθώες εποχές” πιο νηφάλιες ίσως, θα λέγαμε, με ύπνο βαθύ να κυλάει στις “πέτρες”.

Πηγές Video:

Δημοσιεύτηκε από τον ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" Β1' ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: