ΟΙ «ΑΓΝΩΣΤΟΙ» ΙΝΚΑΣ

ΤΑ “ΠΑΙΔΙΑ”’ ΤΩΝ ΟΛΜΕΚΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ …


ΟΛΜΕΚΟΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ … ΟΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ…


ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ …

ΠΡΩΤΟΝ ΙΝΔΙΑΝΟΣ/ΟΙ = ΙΝΙΣ ΔΙΟΣ …

ΗΤΟΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ… ΚΑΙ ΟΛΜΕΚΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟΣ ,ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΟΛΜΟΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΝΗ ΒΟΛΙΔΑ . ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΝΔΩΟΥ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΕΡΟΥ-ΧΙΛΗΣ…

Η ΔΕ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΘΕΟ ΔΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΑΙΣΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΜΑΧΟΥ ΠΙΚΟ…
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΙΚΟΣ ΕΔΙΝΑΝ ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟ ΔΕΜΑΣ [ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΩΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΠΙΚΟΛΟ …
ΚΑΙ ΜΑΧΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΣ… ΗΤΟΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΟΝΤΟΣ…


Εδώ και χρόνια προσπαθούν μερικοί εντός και εκτός συνόρων να εξαφανίσουν καθετί Ελληνικό είτε στοχοποιώντας όσους τολμούν να ξεστομίσουν κάτι αληθινό είτε βάζοντας ιδεολογικές ταμπέλες σε ανθρώπους που πρεσβεύουν ακόμη τις ιερές αξίες του Ελληνισμού, είτε διαστρεβλώνοντας την ιστορία μας σιγά σταδιακά και μεθοδικά
Στόχος τους είναι η άγνοια, η λήθη. Να ξεχάσουμε το παρελθόν μας ώστε να μην μπορούμε να ανορθώσουμε ξανά τον Ελληνισμό. Γιατί γνωρίζοντας το «κάποτε» δεν φτάνει κανείς στο «ποτέ». Έχει την δύναμη να στέκεται όρθιος και να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες και περιστάσεις.


Παρά τις προσπάθειές τους όμως η αλήθεια πάντα θα υπάρχει. Ο «χάρτης» για την ανακάλυψή της είναι η έρευνα. Εμείς θα συνεχίσουμε να σας τροφοδοτούμε με πληροφορίες ως εφαλτήριο για περαιτέρω αναζήτηση.
Έτσι και στο παρόν άρθρο, συνεχίζοντας την παρουσίαση του άγνωστου Ελληνισμού, θα σας παρουσιάσουμε την παρουσία ή καλύτερα επιρροή ελληνικού στοιχείου στην Νότια Αμερική.


Ας μην ξεχνάμε την έρευνα του διακεκριμένου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Enrico Mattievich, ο οποίος παρουσίασε ισχυρότατες ενδείξεις σχετικά όχι μόνο με την αποικία των Ελλήνων στην Αμερική αλλά και την συνακόλουθη κυριαρχία τους εκεί.


Πιο συγκεκριμένα στην Ν. Αμερική και κυρίως στο Περού έζησαν οι Ίνκα περί το 1.200π.Χ., τουλάχιστον σύμφωνα με την επίσημη ιστορία. Σύμφωνα με μαρτυρίες των Ισπανών, όταν έφτασαν σε εκείνα τα μέρη, η άρχουσα τάξη των Ίνκας ήταν ανοιχτού χρώματος, στοιχείο που πιθανόν μας οδηγεί σε κάποια σχέση με τους Έλληνες. Θα σκεφτείτε γιατί απαραίτητα με τους Έλληνες;


Απάντηση θα σας δώσουν τα ακόλουθα.


Το Μυστικό των Ίνκας
Κτήριο Ίνκας με εμφανή την Ελληνική τεχνοτροπία και τα ελληνικά σύμβολα
Πρώτα απ’ όλα οι Έλληνες είχαν ταξιδέψει στην Αμερική πολλά χρόνια πριν τους Ίνκας, όπως αναφέρει σε έρευνα της και η Αμερικανίδα ιστορικός ερευνητής Henriette Mertz.


Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα διαβάζουμε στα «Αργοναυτικά» του Απολλώνιου του Ρόδιου αλλά και ο Όμηρος στην Οδύσσεια οι αρχαίοι Έλληνες διέθεταν πλοία για ανοιχτές θάλασσες.


Αγγεία ελληνικής τεχνοτροπίας, μούμιες λευκών ανθρώπων, λαβύρινθοι, αμφορείς (Ρίο ντε λα Πλάτα, 1978), οικοδομήματα απολλώνιας αισθητικής, διπλοί πελέκεις (μινωϊκό σύμβολο)είναι μερικά από τα στοιχεία που θα συναντήσει κανείς σε αυτές τις περιοχές.


Αλλά και η γλώσσα τους (Κέτσουα) «φωνάζει» Ελλάδα!
Churi < κούρη: Δωρικά το «κόρη»
Jana < Ίων: Ινδιάνος < Ίων+Δαναός
Αchnacara< αχνός + κάρα (λευκή κεφαλή)
Arka (=εμποδίζω)< αρκεείν 😊 αποκρούω)
Munay (=θέλω)< μένος 😊 σφοδρή επιθυμία)
Array (=καταραμένος)< αρά (=κατάρα)
Αpulu< Απόλλων
Hatana< χιτών
Τheo< θεός

Το Μυστικό των Ίνκας
Τρίαινα ύψους 185μ.!
Αλλά και η φράση «Κόνξ ομ Πάξ», την οποία έλεγαν οι ιερείς στα Ελευσίνια Μυστήρια, προκειμένου να απομακρύνουν τους ανεπιθύμητους, απαντά και στους Αμερινδείς με την μορφή «Κόνεξ Όμον Πάνεξ».

Αλλά και πολλά τοπωνύμια έχουν την ρίζα τους στην Ελληνική:
Στην Βολιβία υπήρχε φυλή με την ονομασία Αϋμαρά, η οποία μόλις κατακτήθηκε από τους Ίνκας μετονομάστηκε σε Colla (Κόλ-χ-οι) και ο τόπος τους πήρε από αυτούς το όνομα Qollasuyo (<Κολχίδα).


Fedra: κοντά στο Paramaribο. <Φαίδρα, κόρη του Μίνωα.
Filadelphia: σύνορα μεταξύ Βολιβίας και Περού < Άτταλος ο Φιλάδελφος.
Armonia: <Αρμονία, σύζυγος του Κάδμου.
Thetis: < Θέτις, η μητέρα του Αχιλλέα, σύζυγος του Πηλέα ενός εκ των Αργοναυτών, που όπως έχει συμπεράνει η Henriette Mertz, ταξίδεψαν και αποίκησαν στην Ν. Αμερική.


Μόξο: < Μόξος, ένας εκ των Αργοναυτών.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ότι οι Ίνκας πιστεύουν πως οι θεοί ήρθαν από την Ανατολή, την οποία και ονόμαζαν Ούρος και έτσι ονόμασαν μία φυλή Ούρο. Λέξη που παραπέμπει στον ουρανό. Άλλωστε οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν τα βουνά ούρεα.


Πολλά ευρήματα ακόμη, πιστοποιούν την ελληνική παρουσία. Ανάμεσα σε αυτά μία τρίαινα 185μ.(σύμβολο Ποσειδώνα) στον κόλπο Παράκας του Περού. Επίσης χρυσές νεκρικές μάσκες στο Περού, ανάλογες με αυτές των Μυκηνών και της Μακεδονίας.


Το Μυστικό των Ίνκας
Τέλος πολλά από τα οικοδομήματά τους είναι μεγαλιθικά και Ελληνικής τεχνοτροπίας με αρχαία Ελληνικά σύμβολα.
Η φυλή των Ίνκας σήμερα έχει αφανιστεί. Παρόλα αυτά οι πέτρες μένουν ακόμη «ζωντανές» για να μας βοηθούν να μάθουμε αλλά και να μην ξεχνάμε. Στο χέρι μας είναι αν «θα τις ακούσουμε».


Υ.Γ
ΠΡΩΤΟΝ ΣΥΝΙΣΤΩ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΛΙΜΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ ΕΝΡΙΚΟ ΜΑΤΙΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ …


ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ… ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΛΩ ΣΕ ΜΙΑΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΡΙΦΟ…
ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ ΛΙΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΛΑ…
ΠΟΙΑ ΑΡΑΓΕ Η ΣΧΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΜΗΡΙΚΟΝ ΙΛΙΟΝ;

ΠΗΓΗ:

ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ (facebook group) Γ. Βασιλάτος

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ PDF…

Η «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» αναγγέλλει σε όλους τους πολίτες ότι διαθέτει στην διαχείρισή της ακίνητα για την δημιουργία αυτόνομων τοπικών οργανισμών «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» και προσκαλεί τους πολίτες για την επάνδρωσή τους.
 

YouTube – Channel: EN NEA – WEB TV

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ - ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑΣ

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

18:00 ΜΕ 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΗΡΩΩΝ 43 | ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΚ 14231ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ E-mail: 

esyneasionias@gmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

210 3009278 | 697 263 5770 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ) 
697 174 0878 (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ: «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.» ΧΡΗΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ:

Δημοσιεύτηκε από τον ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" Β1' ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: