ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΑΡΘΡΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Χ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟΥ…

ΜΕ ΕΝΑΥΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:
ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ «Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΟΧΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ»

ΟΠΩΣ:

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΒΕΡΕΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ.

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΗΤΑΝ «ΚΑΠΑΚΙ» ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΠΟΡΤΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ? ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ Η «ΣΚΟΥΦΙΑ».

– Ηταν Ελληνες;«Τα ελληνικά ήταν η γλώσσα του Ευαγγελίου. Και επιπλέον η Παλαιά Διαθήκη ήταν μεταφρασμένη από τον 2ο αιώνα π.Χ στα ελληνικά. Ολα τα ιερά κείμενα της Ορθοδοξίας ήταν στα ελληνικά. Και έτσι όλοι μιλούσαν ελληνικά. Δηλαδή οι Αρβανίτες, οι Βλάχοι, οι Σλάβοι, όλοι. Ο Μάρκος Μπότσαρης ήταν Αρβανίτης, Σουλιώτης, αλλά απολύτως ελληνόφωνος. Οι χριστιανοί Αρβανίτες ήταν ελληνόφωνοι. Πήγαιναν στην εκκλησία, επομένως έπρεπε να καταλαβαίνουν ελληνικά. Ο Ρήγας Φεραίος ήταν Βλάχος αλλά ελληνόφωνος. Αυτό που μας κάνει αυτό που είμαστε είναι η γλώσσα. Αλλιώτικα, γύρευε τι είναι ο καθένας. Αυτό, και είναι προς τιμήν του, το παραδέχεται και ο πικρόχολος Τζορτζ Φίνλεϊ. Οτι δηλαδή οι Ελληνες είναι Ελληνες επειδή είναι ελληνόφωνοι».

– Και η καταγωγή;

«Τρέχα γύρευε. Οταν ο Ιάκωβος-Φίλιππος Φαλμεράγερ, ιστορικός στο πρώτο ήμισυ του 19ου αιώνα, είπε “ουδεμία σταγόνα ελληνικού αίματος κυλάει στις φλέβες των Ελλήνων”, ο θρυλικός Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος απάντησε: “Το αίμα δεν μιλάει, η γλώσσα μιλάει”».

ΠΗΓΗ: protothema.gr


ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΠΕ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ.

Ο ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ(1988-1994) ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ (1994-2000) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ (ΕΛΙΑΜΕΠ) .


ΠΗΓΗ: dimokratianews.gr

Το μακρύ χέρι των Γερμανών και τα πρόσωπα που συνδέονται άμεσα με τα συμφέροντα του Βερολίνου, τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και φτάνουν μέχρι το Μαξίμου. Οι «συγγένειες», οι σχέσεις διαπλοκής, οι συμπτώσεις

Για παράδειγμα, αν δούμε ποιοι συμμετέχουν στο Δ.Σ. της εταιρίας του κ. Τσούκαλη, δημιουργούνται και νέα ερωτήματα με τις διαπλεκόμενες σχέσεις, που φτάνουν μέχρι τον Σόρος, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο κ. Τσούκαλης και μέλη του είναι, μεταξύ άλλων, ο Αρίστος Δοξιάδης, ο Μάρκος Βερέμης, ο Παναγιώτης Μπερνίτσας.

Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα ο πρόεδρος Μανώλης Δερμιτζάκης, καταγγέλλοντας τον κ. Μητσοτάκη για αθέτηση όσων είχαν συμφωνήσει, αλλά και για την ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα. Ο κ. Δοξιάδης είναι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΟΒΕ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Solidarity Now. Ναι, της ΜΚΟ που ανήκει στον Σόρος. Στην ίδια ΜΚΟ, στο ίδιο Δ.Σ., μαζί με τον κ. Δοξιάδη, είναι ο Στέλιος Ζαβός, αδελφός του Γιώργου Ζαβού, υφυπουργού αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, δηλαδή υπεύθυνου για να ελέγχει τις τράπεζες. Ο Στέλιος Ζαβός έχει στενές σχέσεις με τον Τζορτζ Σόρος και είναι αυτός που έχει τη διαχείριση της ΜΚΟ Solidarity Now στην Ελλάδα. Πάντως πολλά μέλη του Δ.Σ. της ΜΚΟ του Σόρος μετέχουν και στο ΕΛΙΑΜΕΠ, όπως για παράδειγμα οι κ. Ροζάκης και Μπουτάρης. Ακόμη ένα πρόσωπο με συγγενική σχέση με τον πρωθυπουργό που μετέχει στο ΕΛΙΑΜΕΠ και στη ΜΚΟ του Σόρος Solidarity Now είναι η Νίκη Λυμπεράκη, η οποία είναι γενική διευθύντρια του Solidarity Now και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Σχέσεις που φτάνουν μέχρι και τον πρωθυπουργό, μέσω της συμμετοχής σε διάφορους οργανισμούς, έχει και ο Θανος Βερέμης, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, είναι μέντορας της Endeavor και του Openfund, συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΙΟΒΕ, καθώς και στο εποπτικό συμβούλιο της διαΝΕΟσις. Ο κ. Βερέμης είναι και στο Δ.Σ. της Endeavor Greece, που ιδρύθηκε από τη σύζυγο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

ΠΗΓΗ: prodossia-neou-ellinismou.blogspot.com

Οι χρηματοδότες του ιδρύματος

Διεθνείς Χρηματοδότες:

Bertelsmann Foundation, Gόtersloh
Carnegie Endowment for International Peace, Washington DC
Commemorative Association for the Japan World Exposition (1970), Tokyo
Council of Europe, Strasbourg
Eleni Nakou Foundation, London
Embassy of the United States, Athens
E.U. Institute for Security Studies, Paris
European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), London
European Commission, Brussels
European Human Rights Foundation, Brussels
European Parliament, Brussels
European Science Foundation, Strasbourg
Ford Foundation, New York
Friedrich Ebert Stiftung, Bonn
Friedrich Naumann Stiftung, Kφnigswinter
Fund for an Open Society- Serbia, Belgrade
German Marshall Fund of the United States, Washington DC
Haniel Stiftung, Hannover
Hellenic Resources Institute, Cambridge MA
Institute for East-West Studies, New York
Japan External Trade Organisation (JETRO), Tokyo
Japan Foundation, Tokyo
John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, Chicago
Kφrber Stiftung, Hamburg
Kosovo Foundation for Open Society – Prishtina
Michael Marks Charitable Trust, London
NATO Public Diplomacy Division, Brussels
Royal Ministry of Foreign Affairs, Oslo
Open Society Foundation – Sofia
Open Society Foundation for Albania, Tirana
Open Society Fund – Bosnia and Herzegovina, Sarajevo
Open Society Fund – Lithuania, Vilnius
Open Society Georgia Foundation, Tbilisi
Open Society Institute – Macedonia, Skopje
Open Society Institute – Russia, Moscow
Philip Morris Institute for Public Policy Research, Brussels
Rockefeller Foundation, New York
Soros Foundation – Hungary, Budapest
Soros Foundation – Latvia, Riga
Speros Basil Vryonis Center for the Study of Hellenism, Rancho Cordova CA
Stability Pact for Southeastern Europe, Working Table I on Democratisation and Human Rights, Brussels
United States Institute of Peace, Washington DC
Volkswagen Stiftung, Hannover.

Μερικές πληροφορίες για τους χρηματοδότες
Έχουμε αναφερθεί ήδη σε πολλές από τις οργανώσεις που εμφανίζονται ως χρηματοδότες στη σελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ. Άλλοι φορείς, όπως είναι η αμερικανική και η βρετανική πρεσβεία ή το ΝΑΤΟ δεν χρειάζονται –φυσικά- σχολιασμό.Τα σχόλια περιττεύουν επίσης και για τα ιδρύματα Ford και Rockfeller. Οι αναγνώστες του Άρδην είναι ήδη εξοικειωμένοι με τον ρόλο και τη διεθνή τους δράση από αναφορές σε προηγούμενα αφιερώματα20.Το United States Institute of Peace είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός που ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από το Κογκρέσο. “Σκοπός του είναι να συμβάλει στην αποτροπή, τη διαχείριση και την επίλυση διεθνών διενέξεων, τόσο μέσα από έναν συμβουλευτικό ρόλο όσο και μέσω της άμεσης εμπλοκής στις διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές”21.

Ο πρόεδρός του ιδρύματος, Τζ. Ρόμπινσον Γουέστ (J. Robinson West), συμμετείχε στην κυβέρνηση Φορντ (ως υψηλά ιστάμενος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας) και της κυβέρνησης Ρήγκαν (υφυπουργός στο υπουργείο Πολιτικής, Διοίκησης και Προϋπολογισμού 1981-1983, με τομέα ευθύνης την εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α. για το πετρέλαιο). Σήμερα, είναι επίσης αντιπρόεδρος στο συμβουλευτικό τμήμα του υπουργείου Ενέργειας και μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο για το Πετρέλαιο και στο Συμβούλιο για τις Διεθνείς Σχέσεις των Η.Π.Α. 22 Για το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος όπως και το ίδρυμα που φέρει το όνομά του, ο ρόλος και η δραστηριότητά του στην Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ασία είναι γνωστός, ενώ γίνεται ειδική αναφορά σ’ αυτόν στα πλαίσια του αφιερώματος του περιοδικού.

Επιγραμματικά, εδώ, να αναφέρουμε ότι ο Σόρος βρίσκεται πίσω από σχεδόν κάθε ευνοϊκή για τις Η.Π.Α. πολιτική εξέλιξη στις περιοχές αυτές: έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πτώση του Μιλόσεβιτς ενισχύοντας τη νεολαιίστικη οργάνωση OTPOR και άλλες δυναμικές οργανώσεις της αντιπολίτευσης συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της «πορτοκαλί επανάστασης» στην Ουκρανία συντηρεί όλο το φιλοαμερικανικό δίκτυο στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ κ.λ.π., κ.λ.π.Τέλος, αίσθηση κάνει ότι η Π.Γ.Δ.Μ. αναφέρεται ως «Μακεδονία» στην αγγλική εκδοχή της λίστας23 στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, ενώ στην Ελληνική αναφέρεται ως FYROM…

34 χορηγοί, ανάμεσά τους βρίσκονται 10 πρεσβείες!

Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής. Το ΕΛΙΑΜΕΠ, των πολλών χορηγιών από πρεσβείες. Από τους 34 χορηγούς του think tank οι 10 είναι ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα. Και, όπως φαίνεται, σε κανέναν δεν προκαλεί ερωτήματα η στενή σχέση του ΕΛΙΑΜΕΠ με το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν είναι μόνο ο πρόεδρος Λουκάς Τσούκαλης, είναι και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος, πρώην γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι και η Μαρία Χούκλη, είναι και οι σχέσεις μελών διοικητικών συμβουλίων εταιριών και ΕΛΙΑΜΕΠ με συγγενικά πρόσωπα του πρωθυπουργού. Είναι και το γεγονός ότι παντού σε όλη αυτή την αλυσίδα ανθρώπων και σχέσεων με το εθνομηδενιστικό ΕΛΙΑΜΕΠ, που έχει ριζώσει στο πρωθυπουργικό μέγαρο, εμφανίζεται η Γερμανία. Είτε με χορηγίες της πρεσβείας της στο think tank είτε μέσω της εταιρίας του προέδρου του. Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το ΕΛΙΑΜΕΠ, τα οποία αφορούν μεν τις εθνομηδενιστικές απόψεις που εκφράζει, αλλά υπάρχουν και κάποια που σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο περνούν ή επιβάλλονται στην κοινή γνώμη αυτές οι απόψεις.

Όπως στη λίστα με τους χορηγούς υπάρχουν πρεσβείες και τράπεζες, στη λίστα με τους συνεργάτες υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι εργάζονται σε συγκεκριμένα μέσα και μεταφέρουν απόψεις μέσω εντύπων ή μέσω τηλεόρασης και διαδικτύου.

Πολλοί δημοσιογράφοι, όπως οι Άγγελος Αθανασόπουλος, συντάκτης και αρθρογράφος στις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Νικόλας Βουλέλης, διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών», Μιχάλης Μητσός, δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Παύλος Τσίμας, Γιάννης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος, εκδότης «Athens Digest».

ΠΗΓΕΣ:

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΧΡΟΝΟΣ ΝΟΥΣ ΦΩΣ Blog

Video on YouTube

Ε.ΣΥ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Blog

Η γενετική καταγωγή των Ελλήνων – Δρ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης

Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την διάλεξη του Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, Ομοτίμου Καθηγητού του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του Τμήματος Bιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Η διάλεξη δόθηκε στην Αθήνα, στον χώρο της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (ΕΜΑΕΜ), στην ισόγεια αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στις 3/11/2016.
Διαβάστε περισσότερα, στην περιγραφή του video…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:
ΑΠΟ ΤΟ 08:00/47:11 ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ VIDEO
Ο ΔΡ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΕΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
ΔΡ. ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ.
Ο ΔΡ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΟΜΩΣ, ΟΥΔΕΝ ΛΟΓΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟ. ΠΟΥΛΙΑΝΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ, ΔΙΕΘΕΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

ΤΟΝ ΚΟ. ΠΟΥΛΙΑΝΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΝΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ, ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΕΣ, ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΔΕΙΑ.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΔΡ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟ ΑΡΗ ΠΟΥΛΙΑΝΟ.

Ο ΔΡ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ Ο ΑΡΧΑΝΡΘΩΠΟΣ (ΠΟΥ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΩΝΕΙ ΩΣ Homo Ireidelbergensis – Αχελαίος Πολιτισμός) ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ 240 – 350.000 ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ!!!

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ Ο ΔΡ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, ΠΑΤΑΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΒΑΡΚΕΣ! ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟ. ΠΟΥΛΙΑΝΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, VIDEO ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, Ο ΚΟΣ. ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟ… ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ

«ΟΡΘΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΦΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΤΡΟΦΗΣ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΠΡΙΝ
13 ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΤΗ!!!

Η ΣΤΑΧΤΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 1 ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ, ΕΚΑΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ 1.000.100.000. Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!! ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ, Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΗΤΑΝ 300.000 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ, ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

«Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΦΩΤΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΨΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΔΩ! ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΕΙΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ». – ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣ. ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΑΡΗΣ

ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ…
Ανθρωπολόγος που συνέδεσε το όνομά του με την έρευνα του Αρχανθρώπου στην Ελλάδα.

Μια ισχυρή προσωπικότητα κι ένας «μαχητής» των ανακαλύψεων και των αποκαλύψεων, που υπερασπίζεται τις απόψεις του απέναντι στο σύνολο της πολιτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας.

ΔΡ. ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟ: «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 780.000 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΑΝΡΘΡΩΠΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΑΠΟ 1.700.000 ΧΡΟΝΙΑ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΛΙΑΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ 2 ΔΥΟ ΣΕΙΡΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ!!!

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΗΛΙΚΙΑ 200.000 ΕΤΩΝ… ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ
ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500.000 ΕΤΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ!
ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΟΥΛΙΑΝΟ, ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ, ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ
ΑΝΑΣΚΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ!!!!

ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO:

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΥ ΔΡ. ΑΡΗ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ
«Ο ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ – (Η ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΥΕΝΕΔ)» – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΛΙΛΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΚΟΥ:

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ VISALTIS-DOCUMENTARY!

Το 1977 η αείμνηστη Λίλα Κουρκουλάκου σκηνοθέτησε για λογαριασμό της ΥΕΝΕΔ ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό αναφορικά με τα επιστημονικά επιτεύγματα του Δ-ρα Άρη Πουλιανού και των συνεργατών του στο σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής.

Το έργο της διεθνούς φήμης σκηνοθέτιδας είχε προγραμματιστεί να προβαλλόταν πριν και κατά τη διάρκεια των εργασιών του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας τον Σεπτέμβριο του 1982, αλλά η προβολή του απαγορεύτηκε ύστερα από παρέμβαση των γνωστών-άγνωστων αντιπάλων του έργου του διαπρεπούς Έλληνα ανθρωπολόγου.

Σχετικά με το θέμα ο τύπος της εποχής έγραψε:
Ελευθεροτυπία 30-3-1981: Η ΥΕΝΕΔ φοβήθηκε τον «Αρχάνθρωπο».
Ριζοσπάστης 25-9-1982: Απαράδεκτη η απαγόρευση της ταινίας του Αρχανθρώπου».
Το Έθνος 28-9-1982: Ματαιώθηκε για δεύτερη φορά η προβολή του «Αρχανθρώπου».

Η ταινία αποτελεί ένα μοναδικό ντοκουμέντο καθώς περιλαμβάνει συνέντευξη του Άρη Πουλιανού, κατοίκων του χωριού – των βασικότερων πρωταγωνιστών της ανακάλυψης του Αρχανθρώπου, καθώς και εργαζομένων επιστημόνων και μη στο σπήλαιο κατά την διάρκεια των ανασκαφών.

Σαράντα χρόνια μετά, το «Βισάλτης» αναζήτησε την ταινία και την παρουσιάζει για πρώτη φορά προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, αν μη τί άλλο σαν φόρο τιμής στη σημαντικότερη εκλιπούσα Ελληνίδα σκηνοθέτιδα. Αξίζει να επισημανθεί στο σημείο αυτό πως εάν δεν γινόταν σήμερα η ανάρτηση αυτής της ταινίας διαδικτυακά, δεν θα γινόταν ίσως στο μέλλον ποτέ ξανά…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΗΓΕΣ ΑΡΘΡΟΥ:


ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΚΕΤΑ: ℗ 2021 – ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ…

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ GrΗ «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» αναγγέλλει σε όλους τους πολίτες ότι διαθέτει στην διαχείρισή της ακίνητα για την δημιουργία αυτόνομων τοπικών οργανισμών «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» και προσκαλεί τους πολίτες για την επάνδρωσή τους.

 

YouTube – Channel: EN NEA – WEB TV


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:"Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ - ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑΣ

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

18:00 ΜΕ 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΗΡΩΩΝ 43 | ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΚ 14231

!!! Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΤΤΙΚΗΣ) – ΚΑΝΕ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ – + ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ-ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. (ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ: christos.kyr.d@gmail.com)


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ E-mail: 

esyneasionias@gmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

210 3009278 | 697 263 5770 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ) 
697 174 0878 (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)


Δημοσιεύτηκε από τον ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" Β1' ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

One thought on “ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: