Φαινόμενο μίμησης οι συνεχείς «ματιές» στο κινητό τηλέφωνο

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει πραγματική προέκταση του χεριού μας και το χρησιμοποιούμε για διαφόρους λόγους πολλές ώρες ημερησίως. Οι επιπτώσεις αυτής της χρήσης στην υγεία μας, (οργανική, πνευματική, ψυχική) αναλύεται συνεχώς ενώ παράλληλα αναδύονται συνεχώς διαφόρων ειδών κοινωνικά και άλλα φαινόμενα που παράγει η στενή σχέση που έχουμε αναπτύξει με τα κινητά μας τηλέφωνα.

Pawel Kuczynski

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Πίζα στην Ιταλία αναδεικνύουν ένα ακόμη φαινόμενο με μελέτη την οποία πραγματοποίησαν. Όπως υποστηρίζουν αν κάποιος ρίξει μια ματιά στο κινητό του τηλέφωνο σε διάστημα μικρότερων των εξήντα δευτερολέπτων θα κάνουν το ίδιο και όσοι βρίσκονται γύρω του.

JOHN HOLCROFT.com

Οι ερευνητές κάνουν λόγο για μια λειτουργία μιμητισμού που είναι γνωστή ως «σύνδρομο του χαμαιλέοντα». Με αυτό τον όρο περιγράφεται η αντιγραφή των κινήσεων ενός ανθρώπου από κάποιον άλλο άνθρωπο που επαναλαμβάνει αυτές τις κινήσεις υποσυνείδητα. Στην έρευνα πήραν μέρος περίπου 200 άτομα.

Pawel Kuczynski

Όταν κάποιος κοίταζε ή περιεργαζόταν το τηλέφωνο του μέσα διάστημα 30 δευτερολέπτων οι μισοί συμμετέχοντες στην έρευνα έκαναν το ίδιο και ακολουθούσαν αρκετοί ακόμη στην συνέχεια. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει όταν κάποιος χασμουριέται και λίγο μετά αρχίζουν να χασμουριούνται και άλλα άτομα που βρίσκονται κοντά του.

Pawel Kuczynski

Τα θηλαστικά έχουν εξελιχθεί έτσι ώστε υποσυνείδητα να μιμούνται το ένα την συμπεριφορά των άλλων χωρίς να το αντιλαμβάνονται πρακτική που πιστεύεται ότι αναπτύχθηκε για να ενισχύει τους κοινωνικούς δεσμούς ανάμεσα τους. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση αυτή μιμητική κίνηση της ενασχόλησης με το κινητό δεν φαίνεται να έχει κάποιο κοινωνικό όφελος αφού είναι μια ενέργεια απομόνωσης από το υπόλοιπο περιβάλλον.

JOHN HOLCROFT.com

«Τα ευρήματα μας θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της μίμησης όσον αφορά την χρήση των κινητών τηλεφώνων σε καθημερινό-κοινωνικό επίπεδο και δείχνουν σε πρώτη φάση ότι η μίμηση παίζει ρόλο στην αύξηση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων σε μεγάλη μάλιστα κλίμακα» αναφέρουν οι ερευνητές που δημοσιεύουν την μελέτη τους στην επιθεώρηση «Journal of Ethology».

Pawel Kuczynski

ΠΗΓΕΣ:


ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ: Pawel Kuczynski & JOHN HOLCROFT.com

PK


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ…

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ GrΗ «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» αναγγέλλει σε όλους τους πολίτες ότι διαθέτει στην διαχείρισή της ακίνητα για την δημιουργία αυτόνομων τοπικών οργανισμών «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» και προσκαλεί τους πολίτες για την επάνδρωσή τους.

 

YouTube – Channel: EN NEA – WEB TV


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:"Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ - ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑΣ

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

18:00 ΜΕ 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΗΡΩΩΝ 43 | ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΚ 14231

!!! Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΤΤΙΚΗΣ) – ΚΑΝΕ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ – + ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ-ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. (ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ: christos.kyr.d@gmail.com)


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ E-mail: 

esyneasionias@gmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

210 3009278 | 697 263 5770 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ) 
697 174 0878 (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)


Δημοσιεύτηκε από τον ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" Β1' ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: