Ο «εφιάλτης» των Τούρκων βγήκε στο Αιγαίο: «Αστακός» και φορτωμένος με τους «φονικούς» Exocet ο «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ»

Μπορεί το ενδιαφέρον του Πολεμικού Ναυτικού να εστιάζεται το τελευταίο διάστημα στη μεγάλη «ναυμαχία» η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για τις νέες φρεγάτες ωστόσο η επιχειρησιακή ένταξη της νέας πυραυλακάτου «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» στο οπλοστάσιο του Στόλου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Σύμφωνα με τον Κώστα Σαρικά και το newpost.gr, το πανίσχυρο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων πλέει εδώ και λίγες ημέρες στο Αιγαίο με όλα του τα όπλα στη «φαρέτρα» και αιχμή του δόρατος τους τρομακτικούς Exocet block III.

Ο οπλισμός της ΤΠΚ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ»
Τους πυραύλους φόβητρο για το Τουρκικό ναυτικό με βεληνεκές που αγγίζει τα 180 χιλιόμετρα και υψηλές δυνατότητες στοχοποίησης πλοίων επιφανείας και όχι μόνο.

Οι Γαλλικοί πύραυλοι ήταν οι τελευταίοι που τοποθετήθηκαν πάνω στον «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ» και μαζί με τον υπόλοιπο οπλισμό της πυραυλακάτου τη μετατρέπουν ουσιαστικά σε μια μικρή φρεγάτα.

Εκτός από τους οκτώ Exocet διαθέτει το πυροβόλο Oto Melara Super Rapid των 76mm με δυνατότητα 100 βολών το λεπτό και βεληνεκές που φτάνει τα 16 χλμ. δύο μικρότερα πυροβόλα Oto Melara των 30mm είναι τοποθετημένα στο πρυμνιό τμήμα του πλοίου.

Για την αντιαεροπορική άμυνα την «ευθύνη» έχει το αντιπυραυλικό σύστημα CIWS (Close In Weapon System) RAM (Rolling Airframe Missile) με 21 βλήματα και βεληνεκές που αγγίζει τα 10χλμ.

Όλα τα όπλα της πυραυλακάτου ελέγχονται και κατευθύνονται από το Σύστημα Μάχης Tacticos το οποίο λαμβάνει συνεχώς πληροφορίες από τα ραντάρ και τους αισθητήρες του πλοίου.

O εφιάλτης των Τούρκων

Τα «βέλη» του Στόλου, τα ΤΠΚΒ SUPER VITA μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα έως και 35 κόμβους και σε συνδυασμό με το μικρό τους βύθισμα και το μήκος τους που δεν ξεπερνά τα 62 μέτρα αποτελούν τον «εφιάλτη» των γειτόνων.

Το ανάγλυφο του Αιγαίου και η δυνατότητα που έχουν λόγω μεγέθους και ευελιξίας να «αγκιστρωθούν» ακόμα και σε βράχους του Αρχιπελάγους τα μετατρέπουν στον πιο επικίνδυνο αντίπαλο για τις εχθρικές Μονάδες επιφανείας τις οποίες στοχοποιούν ακόμα και μέσα στους ναυστάθμους και πολύ πριν καν προσεγγίσουν Ελληνικά νησιά.

Ειδικά οι πύραυλοι Exocet Block III τους οποίους δεν διαθέτει και δεν γνωρίζει επιχειρησιακά το Τουρκικό ναυτικό μπορούν να κατευθυνθούν με υψηλή ακρίβεια και με συνεχείς μεταβολές πορείας από προκαθορισμένα σημεία (waypoints) σε χαμηλό ύψος παρακάμπτωντας νησιά και ακτογραμμές.

Ενώ έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν ελλιμενισμένα πλοία και παράκτιους στόχους με GPS καθοδήγηση. Και μάλιστα οι SUPER VITA μπορούν να εκτοξεύσουν αρκετούς Exocet και να τους κατευθύνουν ώστε να χτυπήσουν ταυτόχρονα τον ίδιο στόχο προκαλώντας κορεσμό στα αμυντικά συστήματα του αντίπαλου πλοίου.

Όλα τα όπλα του «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ» όπως και τα ηλεκτρονικά του συστήματα δοκιμάστηκαν τις περασμένες εβδομάδες με απόλυτη επιτυχία και η υπ’ αριθμόν 6 πυραυλάκατος Super Vita λαμβάνει πλέον μέρος στις ασκήσεις αλλά και σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Στόλου.

Έρχεται και ο «ΒΛΑΧΑΚΟΣ»

Την ίδια ώρα παρά τις σημαντικές καθυστερήσεις το Πολεμικό Ναυτικό πιέζει με κάθε τρόπο για την ολοκλήρωση των εργασιών και των πρώτων δοκιμών που γίνονται εν πλω στην έβδομη πυραυλάκατο Super Vita η οποία θα ονομαστεί «ΒΛΑΧΑΚΟΣ».

Στόχος είναι το πλοίο ακόμα και μέσα στο 2021 να έχει ολοκληρώσει τους εξονυχιστικούς ελέγχους, να παραληφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό και να ενταχθεί στη Δύναμη των Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων.

ΠΗΓΕΣ:

WarNews 247 gr

ΘΕΤΙΣ 6ΟΟ Blogspot

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ…

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ GrΗ «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» αναγγέλλει σε όλους τους πολίτες ότι διαθέτει στην διαχείρισή της ακίνητα για την δημιουργία αυτόνομων τοπικών οργανισμών «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» και προσκαλεί τους πολίτες για την επάνδρωσή τους.

 

YouTube – Channel: EN NEA – WEB TV


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:"Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ - ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑΣ

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

18:00 ΜΕ 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΗΡΩΩΝ 43 | ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΚ 14231

!!! Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΤΤΙΚΗΣ) – ΚΑΝΕ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ – + ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ-ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. (ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ: christos.kyr.d@gmail.com)


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ E-mail: 

esyneasionias@gmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

210 3009278 | 697 263 5770 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ) 
697 174 0878 (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)


Δημοσιεύτηκε από τον ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" Β1' ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: