Ψυχρολουσία από Σταϊκούρα για παράταση δηλώσεων, στήριξη εστίασης

Επιταχύνεται η υποβολή δηλώσεων, δεν υπάρχει λόγος για παράταση – Επαρκείς οι ενισχύσεις που δόθηκαν στην εστίαση

Δύο μεγάλα «όχι», στους λογιστές και τους επιχειρηματίες της εστίασης λέει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας: «φρενάρει» τις προσδοκίες για παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ενώ αποκλείει την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων στήριξης για τον κλάδο της εστίασης.

Όπως προκύπτει από σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών (στον ΣΚΑΪ), παρά τα επίμονα αιτήματα των λογιστών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν βλέπει την ανάγκη παράτασης στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος, που λήγει στις 27 Αυγούστου. Από την πλευρά τους, οι λογιστές εκτιμούν ότι χρειάζεται παράταση τουλάχιστον δύο εβδομάδων, με δεδομένη την αργή εκκίνηση της διαδικασίας με πολλά προβλήματα, για τα οποία ευθύνη έχουν τα εμπλεκόμενα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Ο κ. Σταϊκούρας, χωρίς να αποκλείσει ρητά το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση, έκανε λόγο για μεγάλη βελτίωση της κατάστασης τα τελευταία 24ωρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν δικαιολογείται να συζητηθεί παράταση. Όπως είπε, λύθηκε το πρόβλημα με την ανάρτηση των ποσών αποζημιώσεων ειδικού σκοπού και τις τελευταίες ημέρες έχει επιταχυνθεί ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που επικαλέστηκε ο υπ. Οικονομικών, φέτος σε 43 ημέρες λειτουργίας της εφαρμογής για τις δηλώσεις έχουν υποβληθεί 1,9 εκατ. δηλώσεις, έναντι 1,2 εκατ. τον περασμένο χρόνο, ενώ οι ρυθμοί επιταχύνονται συνεχώς. Μόνο χθες, όπως τόνισε, υποβλήθηκαν περισσότερες από 119.000 δηλώσεις. Από την πλευρά των λογιστών, πάντως, τονίζεται ότι στο ίδιο χρονικό σημείο του προηγούμενου έτους είχε υποβληθεί πολύ μεγαλύτερος αριθμός δηλώσεων και υπογραμμίζεται ότι, ακόμη και με την επιτάχυνση που σημειώνεται, ο Αύγουστος θα είναι πολύ δύσκολος λόγω μεγάλου φόρτου σε περίοδο θερινών διακοπών.

«Πάγο» στην εστίαση 

Ο υπουργός Οικονομικών, όμως, «έβαλε πάγο» και στους επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι ζητούν πιεστικά νέα μέτρα στήριξης, επικαλούμενοι και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο πρώτο διάστημα λειτουργίας των καταστημάτων μετά το lockdown, τα οποία γίνονται ακόμη σοβαρότερα μετά τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ως καταστήματα αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή μεικτά.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν χθες, σε συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα, τουλάχιστον να ισχύσει και για τον Ιούλιο το μέτρο για την καταβολή των μειωμένων ενοικίων, αλλά έλαβαν αρνητική απάντηση, ενώ με τις σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι θεωρεί πως ο κλάδος της εστίασης υποστηρίζει επαρκώς με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη.

Όπως είπε, το δεύτερο εξάμηνο, οι εκταμιεύσεις προς τις επιχειρήσεις από προγράμματα στήριξης θα ανέλθουν σε 4,5 δισ. ευρώ. Από το πρόγραμμα «Γέφυρα», έχουν εκταμιευθεί 150 εκατ. ευρώ και θα εκταμιευθούν άλλα 450 εκατ. ευρώ, ενώ από το πρόγραμμα για την επιδότηση παγίων δαπανών ωφελούνται ήδη περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις της εστίασης και 3.500 από το χώρο των ξενοδοχείων και του τουρισμού. Συνολικά έχουν γίνει 74.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα και αναμένεται να γίνουν δεκτές περισσότερες από 30.000, υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας. Σημείωσε επίσης, ότι υπάρχει το στοχευμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την εστίαση, από το οποίο μόλις άρχισαν οι εκταμιεύσεις, όπως και τα προγράμματα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα η ρύθμιση χρεών της πανδημίας

Όσον αφορά τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 60 δόσεις, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι έγινε ήδη συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια και με τους επικεφαλής των Θεσμών και αναμένεται την επόμενη εβδομάδα η έγκρισή τους, ώστε η ρύθμιση να ανακοινωθεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας σε 60 δόσεις, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο 2022, θα ενταχθούν: Επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που εμφάνισαν μείωση του τζίρου και περιλαμβάνονται στις λίστες με τους πληττόμενους ΚΑΔ, εργαζόμενοι που ήταν σε καθεστώς αναστολής και έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια. Παράλληλα, θα υπάρξει αναβίωση των παλαιών ευνοϊκών ρυθμίσεων σε 100 ή 120 δόσεις, οι οποίες χάθηκαν λόγω πανδημίας.

ΠΗΓΗ:

Σοφοκλέους in | 15:04 | 09 Ιουλίου 2021

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΚΕΤΑ: ℗ 2021 – ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ…

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ GrΗ «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» αναγγέλλει σε όλους τους πολίτες ότι διαθέτει στην διαχείρισή της ακίνητα για την δημιουργία αυτόνομων τοπικών οργανισμών «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» και προσκαλεί τους πολίτες για την επάνδρωσή τους.

 

YouTube – Channel: EN NEA – WEB TV


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:"Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ - ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑΣ

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

18:00 ΜΕ 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΗΡΩΩΝ 43 | ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΚ 14231

!!! Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΤΤΙΚΗΣ) – ΚΑΝΕ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ – + ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ-ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. (ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ: christos.kyr.d@gmail.com)


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ E-mail: 

esyneasionias@gmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

210 3009278 | 697 263 5770 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ) 
697 174 0878 (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)


Δημοσιεύτηκε από τον ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" Β1' ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: