Οι πυρκαγιές έκαψαν και το πολιτικό κεφάλαιο του Μητσοτάκη

Του: Χατζηαγγελίδη Ιπποκράτη | 12/08/2021

Γεγονότα όπως αυτά των καταστροφικών πυρκαγιών, συνήθως -αν όχι πάντα- έχουν σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, ήδη συμβαίνει αν σκεφθούμε πως έσπασε η φιλοκυβερνητική “ομερτά” των καναλαρχών! Προσπαθώ, λοιπόν, να δω τι είδους εξελίξεις θα έχουμε. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και -κυρίως- ο ίδιος ο πρωθυπουργός, βγαίνουν βαρύτατα τραυματισμένοι, λόγω της πλημμελούς αντιμετωπίσεως των πυρκαγιών, από έναν κρατικό μηχανισμό ο οποίος, πλέον των παραδοσιακών αδυναμιών του, είχε εξαρθρωθεί και από τα παράλογα μέτρα αντιμετωπίσεως του κορονοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε τα, συνήθως αποτελεσματικά, ένστολα τμήματα του κράτους κατάφεραν διαφύγουν της κριτικής και του καταλογισμού ευθυνών. Βεβαίως, είναι άδικο να καταλογίζουμε ευθύνες στα μοναδικά τμήματα του κράτους που συνήθως λειτουργούν και σώζουν την παρτίδα (και με έναν απλό αναγραμματισμό, την Πατρίδα), ενώ αυτές ανήκουν στην -ολίγιστη- πολιτική ηγεσία!

Όμως, το θέμα μου δεν είναι οι ευθύνες. Την τελική πολιτική ευθύνη έχει πάντοτε η κυβέρνηση, δηλαδή ο πρωθυπουργός, η ισχύς του οποίου επλήγη καίρια. Γι’ αυτό το πολιτικό βρίσκεται, πλέον, σε επικίνδυνη ταλάντωση και συμπαρασύρει το οικονομικό, δηλαδή την διαπλοκή, αφού αμφότερα -πολιτικό και οικονομικό σύστημα- θα αναζητήσουν ένα νέο “σημείο ισορροπίας”, στο οποίο να αποτυπώνονται οι νέες σχέσεις ισχύος που δημιούργησε η κρίση των πυρκαγιών:

  • Πως, λοιπόν, θα λειτουργήσει, στο εξής, ένας αδύναμος και στριμωγμένος πρωθυπουργός, που έχει ρίξει όλο του το βάρος στην διαχείριση (δηλαδή στην κατανομή) των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ;
  • Πως, όντας αποδυναμωμένος, θα διαπραγματευθεί με την διαπλοκή, ώστε η κατανομή των κονδυλίων να προσπορίσει τα συνήθη πολιτικά και οικονομικά οφέλη;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ…

ΠΗΓΗ:


«Ε5 ΕΛΕΥΣΙΣ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΛΕΦΘΕΡΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΚΕΤΑ: ℗ 2021 – ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ…

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Gr
Η «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» αναγγέλλει σε όλους τους πολίτες ότι διαθέτει στην διαχείρισή της ακίνητα για την δημιουργία αυτόνομων τοπικών οργανισμών «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» και προσκαλεί τους πολίτες για την επάνδρωσή τους.

"Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ - ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
18:00 ΜΕ 21:00
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ:
210 2200 364 | 697 263 5770 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
697 174 0878 (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)

Δημοσιεύτηκε από τον ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" Β1' ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: