Ο Έλληνας θεός Δίας και πρωτόγνωρα αντικείμενα κατευθύνονται προς την Αυστραλία

Ένα άγαλμα 400 κιλών του Έλληνα θεού Δία μαζί με 44 αντικείμενα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα θα εκτεθούν στο Μουσείο της Μελβούρνης της Αυστραλίας για την έκθεση Open Horizons: Ancient Greek Journeys and Connections, αναφέρει ο Guardian .

Σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε, θα εκτεθούν περισσότερα από 20 αρχαία ελληνικά αντικείμενα που δεν έφυγαν ποτέ ξανά από την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου ενός μαρμάρινου αγάλματος σφίγγας – που ανασκάφηκε στα Σπάτα, στην Αττική, τον 19ο αιώνα.

Τα αντικείμενα θα εκτεθούν θεματικά, καθοδηγώντας τους επισκέπτες στο εμπόριο ιδεών και αγαθών των αρχαίων Ελλήνων και στην επιρροή τους στον πολιτισμό και χρονολογούνται από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού έως τη Ρωμαϊκή περίοδο.

Η Linda Sproul, διευθύντρια εκθέσεων και εμπειριών στο Museums  Victoria, δήλωσε ότι το έκθεμα αφηγείται «μια ιστορία πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ λαών και κοινοτήτων».

«Στην πραγματικότητα κοιτάζουμε αυτά τα αντικείμενα από την αρχή, για να δούμε τι άλλες ιστορίες αποκαλύπτουν αυτά τα αντικείμενα σχετικά με το πώς οι άνθρωποι ζούσαν ο ένας με τον άλλο και πώς επηρέαζαν ο ένας τον άλλο», είπε.

«Αυτή η ιδέα του να ταξιδεύουν οι άνθρωποι και να ανταλλάσσουν ιδέες και συνδέσεις και να συναλλάσσονται ή να έχουν πνευματική πίστη μεταξύ τους, δεν σταμάτησε πριν από 3.000 χρόνια. Έτσι, το πραγματικά θαυμάσιο με εκθέσεις όπως αυτή είναι ότι σας δίνει την ευκαιρία να βγείτε από το χρόνο και να σκεφτείτε όλο το διάστημα που υπάρχουν άνθρωποι και πώς υπάρχουν συνδέσεις μεταξύ ετών, αιώνων και χιλιετιών».

Η κυβέρνηση της Βικτώριας εξασφάλισε το Open Horizons μετά από ένα ταξίδι του πρωθυπουργού Dan Andrews στην Ελλάδα το 2017, το οποίο ξεκίνησε τη συζήτηση με την προηγούμενη κυβέρνηση για τη βελτίωση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Η πολιτειακή κυβέρνηση πραγματοποίησε επένδυση ύψους 2 εκατ. δολαρίων στην έκθεση στον περσινό πολιτειακό προϋπολογισμό.

Η Καλλιόπη Τζάκρη, συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, δήλωσε ότι όλα τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν χρησιμοποιώντας κιβώτια με επένδυση από καουτσούκ για να διασφαλιστεί η προστασία τους από τους κραδασμούς του δρόμου και του αεροπλάνου κατά το ταξίδι τους από την Αθήνα.

Η Τζάκρη είναι μέλος της ομάδας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που ταξίδεψε από την Ελλάδα με τα αντικείμενα και τα εγκατέστησε στη Μελβούρνη.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο μουσείο στην Ελλάδα και ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο.

Ο Έλληνας θεός Δίας και ποτέ ξανά αντικείμενα τέχνης κατευθύνθηκε προς την Αυστραλία 4

Διαβάστε επίσης:

ΠΗΓΕΣ:

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Φωτογραφία δημοσιεύματος: Christopher Hopkins/The Guardian


Ε5 – ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Ε5 ΕΛΕΥΣΙΣ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΛΕΦΘΕΡΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΚΕΤΑ: ℗ 2021 – ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ…

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Gr
Η «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» αναγγέλλει σε όλους τους πολίτες ότι διαθέτει στην διαχείρισή της ακίνητα για την δημιουργία αυτόνομων τοπικών οργανισμών «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» και προσκαλεί τους πολίτες για την επάνδρωσή τους.

"Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ - ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
18:00 ΜΕ 21:00
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ:
210 2200 364 | 697 263 5770 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
697 174 0878 (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)

Δημοσιεύτηκε από τον ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" Β1' ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

One thought on “Ο Έλληνας θεός Δίας και πρωτόγνωρα αντικείμενα κατευθύνονται προς την Αυστραλία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: